Zelfgebouwde renovatie

Vloerverwarming case study

Producten: TileFix®-18 en SUPERflex™-12

Het team van Continal werd gecontacteerd door een huiseigenaar die energiezuinige, warmwater-vloerverwarming wilde toevoegen aan de eetkamer en de keuken van zijn vrijstaande huis met vier slaapkamers.

Wat een eenvoudige specificatie had moeten zijn, werd complexer gemaakt door het feit dat elke kamer een ander type vloerconstructie had, zodat hij een enkel systeem moest vinden dat gemakkelijk voldoende warmte kon leveren door beide vloeren.

Hij moest het systeem ook de volgende week laten installeren, wat betekent dat er een zeer krappe tijdspanne was om het juiste systeem te specificeren, te ontwerpen en ter plaatse te laten leveren - iets wat hij graag wilde bereiken.

De verwarmingsingenieur van de huiseigenaar raadde hem aan contact op te nemen met Continal, die naar zijn behoeften luisterde en hem kon adviseren over het type systeem dat het meest geschikt zou zijn - een TileFix®-25-vloerpaneelsysteem met SUPERflex™-16-pijp op 150 mm of 200 mm middendoorsnede.

De oplossing

Dit overvloersysteem is geschikt voor elke vloerconstructie, wat betekent dat het gemakkelijk over twee verschillende soorten vloeren in het pand kan worden aangebracht. Eenmaal geïnstalleerd, zou de huiseigenaar direct op het systeem kunnen betegelen met keramische, porseleinen, marmeren of stenen tegels met behulp van een normale flexibele tegellijm, zodat hij de exacte afwerking kan krijgen die hij wil in de kamer zonder dat hij hoeft in te leveren op zijn ontwerp. Het TileFix®-systeem is een plaat met een superhoge druksterkte (500kPa).

"De doorlooptijd was erg belangrijk, en de geruststelling dat ik het systeem de volgende week ter plaatse kon hebben maakte deze installatie mogelijk."

Het resultaat

De huiseigenaar was vooral onder de indruk van de voorgestelde oplossing en van de geruststelling van zijn toegewijde Technische Verkoopadviseur dat hij het systeem binnen de zeer krappe doorlooptijd zou kunnen leveren.

Vervolgens bestelde hij de ontwerpen via Continal's FastTrack service en ontving de offerte iets minder dan drie uur later. Toen hij de lay-out van de vloerverwarming duidelijk kon zien, was hij blij met het ontwerp en plaatste hij de bestelling om de volgende week ter plaatse te worden geleverd.

Meer  informatie over dit systeem