Retrofit project met twee verdiepingen

Vloerverwarming case study

Producten : TileFix®-18 en SlimFix®-18

Onze klant was op zoek naar een groot vloerverwarmingssysteem voor een aankomend retrofit project. Het systeem moest over twee verdiepingen van een huis worden geïnstalleerd en moest ook efficiënt werken met een mix van vloerbekleding, waaronder tegels, hout en tapijt.

De loodgieter had al eerder gebruik gemaakt van Continal, maar nog nooit op een project van deze omvang. Hij besloot ons te benaderen voor een offerte nadat hij in de steek was gelaten door zijn gebruikelijke leverancier, die niet in staat was het complete systeem te leveren dat hij nodig had.

Naast de verschillende vloerbekledingen werd het project nog complexer door een beperkte opbouwhoogte, waardoor veel typische ondervloersystemen ongeschikt werden zonder noemenswaardige extra renovatiewerkzaamheden die de klant wilde vermijden.

De oplossing

Onze Technische Verkoopadviseur heeft het project uitvoerig besproken en alle verschillende vloerafwerkingen en technische eisen doorgenomen. Hij heeft onze TileFix® en SlimFix® systemen, beide in het 18 mm formaat, aanbevolen als de perfecte keuze.

Het TileFix® systeem is een ultra-hogesterkte, overfloor composiet systeem dat meestal over bestaande massieve of houten dekvloeren wordt geïnstalleerd. TileFix® combineert een isolatielaag met een tegelverlijmingslaag en is ideaal voor renovatieprojecten in het hele huis. Ontworpen om een breed scala aan tegelvloerbedekkingen zoals keramiek, porselein, marmer en steen te accepteren, met behulp van een geschikte tegellijm, zou dit low-profile, fast response systeem geschikt zijn voor gebruik in het hele huis, waar ook een tegelvloer wordt geïnstalleerd.

TileFix® werd vervolgens gecombineerd met het SlimFix®-18 systeem, een ander product in het aanbod van Continal. SlimFix® is een laag geprofileerde, zeer drukvaste composietplaat met een warmtedissipatielaag, die de warmteafgifte en de temperatuurvariatie maximaliseert. Het is ontworpen om houten en laminaatvloeren direct bovenop te laten leggen, of tapijten en vinyls in combinatie met een geschikte dekplaat. De keuze voor de 18mm-variant betekende ook hier dat de loodgieter de opbouwhoogte van de vloer zo laag mogelijk kon houden, zodat de huiseigenaar zo min mogelijk hinder ondervond.

"Het is goed om te weten dat er bij Continal altijd wel iemand aan het eind van de telefoon is die ons door de complexere klussen heen kan helpen. Het is geweldig om te werken met een bedrijf dat een enorme kennis van vloerverwarming heeft en een grote selectie van verschillende oplossingen heeft die met elk project kunnen werken."

Het resultaat

Nadat Continal al zijn technische vragen en die van zijn klant had kunnen beantwoorden, heeft de loodgieter het systeem besteld, in het vertrouwen dat hij de juiste leverancier had gekozen.

Hij was op zoek naar een fabrikant die hij kon vertrouwen om een compleet systeem te leveren, dat hij vervolgens met vertrouwen kon installeren in de wetenschap dat het de juiste oplossing voor de klus was.

Meer  informatie over dit systeem